Спонсори

 • Spectrum NetОще от първата конференция OpenFest през 2003 до днес, Спектър Нет АД е неотлъчна част от осъществяването OpenFest, предоставяйки своята огромна техническа и финансова помощ. Спектър Нет АД е една от водещите частни телекомуникационни компании в България, предоставяща интегрирани комуникационни услуги за бизнес клиенти и индивидуални потребители. Използвайки най-напредналите и надеждни технологии за да предостави услуги от най-висок клас и с гарантирано качество, компанията не веднъж е била пионер по отношение развитието на интернет в България.
  В началото на 2007 г. Спектър Нет стартира напълно нов проект за домашен широколентов достъп PON вкъщи. Решението е тип Fiber-to-the-Home по технология GEPON (Gigabit Ethernet Passive Optical Network). Тази услуга e уникална не само за България, но и за цяла Източна Европа. Технологията осигурява гарантирана връзка до крайния потребител и практически неограничен капацитет на преносната среда, позволявайки на компанията да предложи комбинирани услуги на домашните си потребители с качество и параметри без аналог в страната.
 • Space.bgСПЕЙС.БГ вече трета година се развива като стабилен, надежден и сигурен доставчик, предлагащ хостинг услуги и регистрация на домейни. Най-новите технологии в бранша като съвременна поддръжка за Ruby on Rails и други платформи за разработка на уеб приложения, DNS управление, SSH достъп, реална независимост между сайтовете на един акаунт са част от преимуществата, които СПЕЙС.БГ предоставя на своите клиенти.
  В екипа работят опитни специалисти, амбицирани да предложат своите идеи за гъвкави и удобни решения при атрактивни условия на заплащане и поддръжка. Качеството и надеждността се гарантират от разпределената и оптимизирана хостинг инфраструктура и разработения от екипа на СПЕЙС.БГ софтуер за управление и контрол. Компанията е акредитиран регистратор на .eu домейни.
  Осъзнавайки решаващата роля на свободния софтуер и софтуера с отворен код в развитието на своя бизнес, СПЕЙС.БГ се превърнаха в традиционен спонсор на OpenFest конференциите, както в София, така и в страната.
 • EURid“Еурид” е частна организация с нестопанска цел, която управлява интернет домейна .eu от първо ниво съгласно договор, сключен с Европейската комисия.
  Домейнът .еu принадлежи сред 10-те най-използвани в света с потребители като Bridgestone, Century 21, Gucci, Hyundai, the MAN Group, Pioneer и Versace. Достъпен е за 500 милиона европейци от 27 държави. Три години след въвеждането на домейна са регистрирани над 3 милиона .eu имена. Европейският домейн .eu от първо ниво се превърна в ценна алтернатива за все повече предприятия и граждани на Европейския съюз, които използват възможността да покажат своя европейски характер, както и да подчертаят своята видимост в интернет с качество и стабилност.
 • SiteGround–Web HostingSiteGround е доставчик на уеб хостинг услуги, работещ предимно с американски и други англоговорящи потребители.
  При създаването и предоставянето на услугите си компанията използва много софтуер с отворен код . Но още по-важно е, че техните клиент създават и поддържат уеб страниците си предимно с помощта на свободни приложения. Дългогодишният им опит показва, че уеб хостинг услугите не биха били толкова масово използвани, без съществуването на огромния брой подобни приложения. Благодарение на тях, всеки лесно може да присъства в глобалната мрежа и да постигане добри резултати там. Всички в SiteGround смятат, че уеб хостинг индустрията дължи много на свободния софтуер и по тази причина те с радост подкрепят OpenFest и други събития, подкрепящи развитието му.
 • Информационно Облужване40 години след основаването си като елитна държавна компания в сектора на високите технологии, „Информационно обслужване” АД София и до днес е единствен изпълнител с доказан опит от подобен национален мащаб в проектиране, изграждане и поддържане на най-важните информационни системи в централната и местната администрации в страната. Дружеството е и най-големият професионален работодател в ИТ бизнеса в България.
  Компанията е първият в България лицензиран Доставчик на удостоверителни услуги, познат на пазара с марката StampIT. Към „Информационно обслужване” АД действа и първият в България лицензиран Център за професионално обучение за курсове в областта на информационните технологии. Дружеството има Сisco Академии за обучение и сертифициране на мрежови специалисти, както и Pearson VUE оторизиран тестови център, в който се по лагат изпити в областта на информационните технологии на международни компании.
  Фирмата е преминала сертификация по ISO 27001:2005 и в момента разполага с действаща интегрирана система за управление на качеството и информационната сигурност ISO 9001:2008, ISO/IEC 27001:2005. В резултат на натрупания опит в работата съгласно посочените международни стандарти дружеството започна да предлага услуги по обучение и внедряване на стандарта ISO 27001:2005.
 • Хюлет-ПакардХюлет-Пакард (НР) е технологична компания с дейност в над 170 страни по светa. На българския пазар НР присъства повече от 30 години, като преди 10 години създава своята дъщерна компания – Хюлет-Пакард България.
  Хюлет-Пакард осигурява инфраструктурни и бизнес предложения, простиращи се от наръчни устройства до някои от най-големите в света мощни суперкомпютърни системи. Последната мащабна инвестиция на “Хюлет-Пакард България” е откриването на най-големия център за професионално обучение в Югоизточна Европа. Над 100 сертифицирани инструктори вече споделят знанията си с клиетни и партньори на НР. Центърът е оборудван с модерен хардуер и софтуер – HP Blade System, VMWare, HP-UX, HP Integrity, Linux, Storage, SAN.
 •  
 • Ако имате желание да подпомогнете най-голямата Българска конференция насочена към Free & Open Source Software-а, за нас ще е удоволствие да Ви помогнем в намирането на вариант да се присъедините към осмото издание на OpenFest и да представим вас, вашата фирма и продукти по един полезен начин, за да достигнете до аудиторията към която сте се насочили.

  Ако желаете да ви покажем, как можем да Ви бъдем полезни, моля свържете се с нас, на следните координати или ни пишете за да Ви се обадим ние.

     Мариян Маринов,
     тел. + 359 886 660 270
     email: mm@openfest.org

     Христина Недкова,
     email: hristina@openfest.org

 •  
 • OpenFest 2014

  Кога?
  1 и 2 ноември, 2014 г.
  Къде?
  Интерпред, София, България (карта)
  Вход свободен!
  Партньори:
 • Партньори

 • O’Reilly

  O’reilly Media
 • Linux-BG.org

  Linux за Българи
 • Elwix

  Elwix
 • Olimex

  Olimex
 • OpenIntegra